vinařství Stolová Hora

Pro mě velmi netradiční vinařství. Je vidět, že zde je víno radost a zábava. Ve vinařství Stolová Hora totiž produkují vína ve velmi malých, limitovaných sériích, kdy z jednoho původního materiálu, tedy z hroznů jedné odrůdy sesbíraných z jedné viniční tratě ve stejný den, vyrobí 6 různých nápojů. Od vinného moštu, poskytujícího představu o základní chuti vína před jeho dalším zpracováním, přes vína sladší, až po vína suchá, zpracovaná původními či naopak nejnovějšími technologiemi. 

Poznejte jednotlivé rozdíly vznikající díky rozličným způsobům zpracování původně stejného základního moštu. Vnímejte, jak jednotlivá vína ovlivňují různé druhy kvasinek, řízené či spontánní kvašení, zrání vína na jemných kvasničných kalech, jablečno-mléčná fermentace či různé nádoby použité na zrání a to od nerezových tanků přes dřevěné akátové sudy až po různé druhy barriquových sudů.


Vinařská obec Bavory

Obhospodařují 1,25 ha

ročně vyprodukují 10 000 lahví