vinařství Jakub Jambor
Jelikož Jakub vyrůstal ve vinařství od raného mládí, věděl, že se jedná o náročnou práci, proto to nebyla láska na první pohled. Až touha seberealizovat se dala vzniknout prvnímu vlastnímu vínu. Psal se rok 2012.
Rok 2020 je však pro Jakuba zlomový, zakládá své vlastní vinařství. A to vinařství, s důrazem na především minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a zachování terroir vyrobených vín.
Jde o to, co člověk dělá, když se nikdo nedívá.
Jakub pěstuje révu vinnou jen na vlastně vysazených vinicích. Snaží se vyloučit použití Agrochemikálií. Nepoužívá žádné preparáty k ošetření vín, kromě síry. Sběr hroznů provádí ručně. Fermentace probíhá spontánně, dle zásady zachování terroir. Výsledkem jsou vína, která jsou dokonalým obrazem okolní přírody.